2010-05-04 14:32:48• hírek • Szatmar.ro

A VSK a bronzcsatára élesít

Nem kezeli tragédiaként a csapat a targovistei vereséget, de bizonyítani akar.

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata a a tavaly után az idén is bejutott az élvonalbeli bajnokság elődöntőjébe, amelynek első meccsén 94-59 arányú vereséget szenvedett a címvédő Targoviste otthonában. A papírformának megfelelően, mondhatnánk.

Az egyesül vezetése nem is kezeli tragédiaként az eredményt és amint Éles Péter menedzser kiemelte, örül annak, hogy a csapat a jobbik arcát mutatta Targovistében, aminek köszönhetően az összecsapás első felében partiban volt Románia sztárcsapata ellen.

„Ez a valós különbség a két csapat között, két negyeden keresztül tudtuk tartani magunkat, a harmadik negyed volt a döntő. Ekkor a személyi hibák miatt néhány játékost már pihentetni kellett, a hazaiak nagyon elkapták a fonalat, hét darab hárompontossal három perc alatt 21 pontot szereztek. Mindenesetre örvendetes, hogy a csapat a jobbik formáját mutatta, és a második meccsen is szeretnénk tisztességesen helytállni, hogy majd utána a bronzmérkőzésre készüljünk", mondta a szakember.

Ami az esetleges bronzcsatát illeti, egyelőre teljesen nyílt az ellenfél kiléte, a másik elődöntőben ugyanis a Sepsiszentgyörgy odahaza csak egy szoros meccsen tudta legyőzni az Aradot 76-69 arányban. A szatmáriak pedig reménykednek, hogy az a párharc csak a harmadik meccsen dől el. „Én még mindig azt mondom, hogy az Arad képes megfordítani a párharcot, pénteken nyerni fog otthon, aztán győzhet majd megint Szentgyörgyön. Mindenesetre nagy csaták lesznek, akármelyik csapat is jut tovább a fáradtság kiütközik majd rajta, így jó esélyünk lesz ellene a bronzcsatában", mondta Éles.
A Targoviste elleni második mérkőzés pénteken 16 órakor kezdődik a Sportlíceum Ady Endre utcai termében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: